Visst är det härligt att njuta av en varm och uppiggande kopp te tillsammans med någon du älskar? Många föredrar te framför kaffe på grund av de positiva hälsoeffekterna som tedrickande medför. Förutom att potentiellt förbättra hälsan rent generellt kan dessa brygder också förbättra kärlekslivet. Vi har tittat på fyra olika drycker som kan höja sexlusten. De kan alla drickas som te och vissa kan även drickas som smoothie.

Te som kärleksbrygd - En kopp te med en ros

Ingefärste

Det finns många fördelar med att dricka ingefärs te. Ingefära är bland annat bra mot förkylningar, det kan lindra muskelvärk och det förbränner kalorier. För kärleken kan det vara kul att känna till att ingefära ökar blodcirkulationen i kroppen. Genom att dricka en kopp ingefärste får du genast upp blodcirkulationen och känner dig lite varmare i kroppen. Vad kan vara bättre för kärleken än lite extra värme? Det sägs även att ingefära kan förbättra sexlivet både för män och kvinnor på grund av den förbättrade blodcirkulationen. Vår favorit är Senchate med ingefärsrot.

Ginsengrot

Ginseng är ett gammalt naturläkemedel som piggar upp och höjer välbefinnandet. Dessutom kan ginseng kan förbättra sexlusten hos män. Det finns två typer av ginseng. Den sort som ofta rekommenderas är den kinesiska ginsengen. Sedan finns det amerikansk ginseng och det är faktiskt den som använts i de flesta studier kring denna rot. Det har visat sig att ginseng både ökar sexlusten och förbättrar den sexuella prestationsförmågan. Ginseng finns som te, pulver och kapslar.

Indisk ginseng

Indisk ginseng, eller Ashwagandha som det också heter, tillhör egentligen något så oromantiskt som potatissläktet. Denna ört har använts i över 4 000 år i den ayurvediska läkekonsten. Det torskade extraktet blandas med mjölk och kan drickas som te. Enligt studier som gjorts ger ett intag av indisk ginseng bland annat ökad motståndskraft mot stress, förbättrat humör, bättre sömn och positiva effekter på minnet. Det som väckte vår uppmärksamhet var att Ashwagandha kraftigt kan förbättra sexlusten. Det sker genom att kortisolnivåerna sänks, vilket främjar produktionen av könshormon hos både kvinnor och män.

Maca

Maca är en slags rotfrukt som växer på 4 000 meters höjd i de peruanska Anderna. Den liknar en palsternacka eller pepparrot. Maca kallas också för peruansk ginseng, även om det inte finns någon koppling till ginsengroten. För kärleken är det kanske mer intressant att notera att Maca även kallas för naturens Viagra. Studier har nämligen visat att Maca höjer den sexuella lusten hos både män och kvinnor. Man kan köpa Maca som pulver och så finns det Macablad som man kan koka te på också. Det kan vara bra att känna till att man ska ta det lugnt med Maca om man har någon form av hjärt- eller kärlsjukdom.